Професионален домоуправител Варна

Професионален домоуправител бъдещето

Когато чуем думата „бъдеще“ я свързваме с нещо ново и необятно напред във времето. Обикновено си представяме най-различни, непознати и вълнуващи промени, касаещи нашето ежедневие. Като например сгради със смарт управление, където вместо обичаен портиер ви посреща роботизиран такъв. Или интерактивна покривна система, която осигурява нужната светлина денем, а нощем позволява на живущите да се насладят на звездите.

Вероятно ви звучи като сценарий от научнофантастичен филм?

Всъщност, това е съвсем реалистично и достижимо в близките десет години, имайки предвид темпа на технологичното и архитектурното развитие. А пречупено през призмата на професионален домоуправител, се явява необходимостта от контрол, поддръжка и стопанисване.

Именно това е повод да опровергаем масовото схващане, че изкуственият интелект ще измести човешкият фактор. Точно обратното, подобни изменения водят до развитие и усъвършенстване на вече затвърдили се дейности, като управлението на сгради и имоти, чрез наемането на професионален домоуправител.

Промени настъпват откакто свят светува, можете сами да направите една кратка ретроспекция. Замислете се как преди повече от сто и четиридесет години, за човечеството е бил истински прогрес достъпа до електричество. През този период, идеята за подобен тип осветление е приемана за толкова налудничава, колкото и за свръх иновативните жилищни сгради.

Може би ще се запитате – след като даден имот може да бъде почти автоматизиран, защо е нужно управление и намеса от външни лица? Точно в това се състои ролята на един професионален домоуправител и същината на услугата – да подсигури целия процес, протичайки безпроблемно. Споменавайки толкова често определението – професионален домоуправител е редно да уточним, какво точно се има предвид. Зад него стои цял екип, сформиран от специалисти, компетентни в различни области. Образно казано се получава ефект на синергията, който дава добър краен резултат.

Колкото и неясно да ви се струва всичко изброено до момента, след няколко години ще се уверите, че наред с технологиите, се развиват и услугите.

От друга страна, ако направим паралел с практиката в по-развитите страни, където услугите от професионален домоуправител отдавна са наложени, то това означава, че следваме правилната посока. Това е показателно що се касае до броя сгради, които се отличават с добро техническо състояние и външен вид. С оглед на все по-голямото търсене на професионален домоуправител у нас, неугледните и неподдържани сгради значително ще намалеят в бъдеще.

Друг съществен момент е промяната в местоположението и средата. Ако до преди беше изключителна тенденция местоживеенето в голям и динамичен град, то все повече расте интереса към вилни зони в близост до комуникативни райони. Комплексите от затворен тип са също предпочитани, тъй като се отличават с допълнителни удобства.

Нека не пренебрегваме и факта, че освен напредъка от към технологии се наблюдава и изменение от към демографска гледна точка. Така наречените “Y”, “Z” и “Alpha” поколения, са тези които до голяма степен оказват влияние във всеки един сектор. Представителите от тази генерация се отличават със завидни дигитални знания и с нюх към иновативното и модерното.

Имотният бранш не прави изключение и работи в тази посока, за да успее да предостави на въпросните поколения жилища, които да отговарят на техните изисквания. Респективно и предоставяните услуги от професионален домоуправител, които ще са съобразени спрямо потребностите, както на сградата, така и на живущите в нея.

В заключение можем да кажем, че независимо от измененията, които ще ни поднесе бъдещето, в нишата на пропърти мениджмънта, необходимостта от професионален домоуправител е безспорна.

×

Подай сигнал

Проверка за текущи задължения:

Желая служител на Булмениджър да се свърже с мен относно оферта за основен пакет на професионален домоуправител + касиер + техническа поддръжка на стойност 3,00 лв.

Ако желаете обаждането да бъде в удобен за вас ден и час, можете да ги изберете: