Професионален домоуправител Варна

Добри решения – добър домоуправител

В последните години се коментира много дейността на професионалните домоуправители, започвайки от тяхната необходимост и стигайки до всички предимства, които се отчитат при работата с тях. Като всяко друго нещо и тук можем да изведем известни недостатъци, но уповавайки се основно върху това, че в резултат на всяко решение има последици. С оглед на това, можем да разграничим решенията на два типа: неправилни и правилни. Следователно въпроса, който възниква е – как да разберем кога е взето правилното решение и кога погрешното?

Всъщност отговора е лесен – рационалните, информирани и обмислени решения ги определяме, като правилни, а спонтанните и повърхностни, като неправилни. Или с други думи, при взето добро решение се сдобиваме с добър и полезен професионален домоуправител, респективно и обратното. При наличие на всички качества, които би следвало да притежава една фирма за УЕС, отговаряща на нуждите на сградата, предлагаща адекватни условия, следва да извършва дейността си правилно, вследствие на което и живущите да са удовлетворени.

От всичко написано дотук, решението и избора на правилен професионален домоуправител, изглежда лесно на теория, но действително има някои особености, на които трябва да се обърне внимание. Нека разгледаме нещата под друг ъгъл, когато сте на път да се изправите пред подобно решение, то съобразете това, дали предлаганите услуги на даден професионален домоуправител са отговарящи на вашите изисквания.

Проучването на фирми с дейност на домоуправител, трябва да бъде направено детайлно, нещо което изисква време и набиране на повече информация. Именно това е един от моментите, в които повечето собственици на апартаменти, комплекси или офис сгради неглижират, поради липса на време или действайки на ротационен принцип. Разчитат на препоръки от съседи или познати, което понякога може да се окаже подвеждащо. Добре е да имате предвид това, че всеки жилищен блок има своите специфични нужди и проблеми, които могат да се различават с вашите. Ако едни имат нужда само от инкасиране и почистване на етажната собственост, то други се стремят да префасонират цялостно сградата или да въведат технически подобрения.

Друг важен момент, с който ще се съгласите, че играе голяма роля при взимането на решение и избор за домоуправител е цената. Разбира се, това е съществено значение, тъй като това е един постоянен разход, който търпи промяна спрямо динамиката на пазара на пропърти мениджмънта. Поради тази причина е препоръчително да бъде внимателно обсъдена с всички живущи, за да е същевременно достъпна, но и да е релевантна на избраните услуги. Често се случва така, че с оглед на това да се избере възможно най-ниската цена, впоследствие качеството на работа не е оправдано.

Още една особеност, към която искаме да насочим вниманието ви са така наречените „експлицитни реклами“. Отзвукът от тях дава осезаемо отражение при взимането на решения. Въпреки това е известно, че невинаги добрата реклама е гаранция за първокласна дейност. Освен това, често се стига и до момента, в който можете да попаднете в клопката на дезинформацията, която да допринесе за неразумно решение.

В идеалният вариант се избира фирма предлагаща услугите на професионален домоуправител, отговарящ на всички гореизброени критерии, с ясна и прозрачна политика. В резултат на това, получавате много повече – дългогодишен партньор, застъпващ се за интересите на собствениците.

Ако сте на същата вълна, ние от професионален домоуправител – Bulmanager ви очакваме. С радост ще работим заедно с вас, осигурявайки нужната сигурност при управлението на вашия имот.

×

Подай сигнал

Проверка за текущи задължения:

Желая служител на Булмениджър да се свърже с мен относно оферта за основен пакет на професионален домоуправител + касиер + техническа поддръжка на стойност 3,00 лв.

Ако желаете обаждането да бъде в удобен за вас ден и час, можете да ги изберете: