Професионален домоуправител Варна

плюсове минуси професионален домоуправител

Назначаването на частен или външен домоуправител е най-лесната част за собствениците на апартаменти, офиси или комплекси. Пред тях стоят редица други въпроси, които трябва да бъдат разгледани и дискутирани. Като разбира се, най-нормалното би било да се претеглят всички позитиви и негативи от дейността на професионален домоуправител. Съвсем в реда на нещата е да се направи подробен списък, за да могат всички живущи да вземат правилното решение. Именно заради това, в следващите редовете ще изведем най-съществените плюсове при наемането на частен домоуправител, както и минусите.

Към преимуществата можем да включим:

 • Компетентност по всички въпроси, касаещи законовите и нормативните уредби;
 • Разрешаване на междусъседски спорове и кавги;
 • Извършване на ремонтни дейности;
 • Поддържане на чистота в общите части ;
 • Комуникация с трети страни и посредничество;
 • Оказване на съдействие при аварийни ситуации;
 • Редовно събиране на задълженията;
 • Осигуряване на постоянна връзка между собствениците и домоуправителя.

Към минусите можем да причислим:

 • Необходимо време за адаптация и опознаване на състоянието на сградата, изискванията и предпочитанията на живущите;
 • Допълнителен разход към семейния бюджет;
 • Липса на надеждност при наемане на нова фирма или такава със съмнителен опит.

Редно е да разгледаме в дълбочина посочените предимства и недостатъци, за да бъдем максимално полезни. Започвайки с квалифицирания екип, с който разполага фирмата домоуправител и нужните знания. Именно това е онази част, която обикновено липсва при избирането на домоуправител(съсед) от самата сграда. Ясно е, че не всеки е запознат с всички детайли и тънкости в сферата, а и не е нужно, след като има подготвени за това хора и то с натрупан опит.

Разногласията между съседите е най-срещаното явление след нередовните плащания. Те са натоварващи и в повечето случаи не се стига до консенсус, дори обратното, обстановката се нагнетява допълнително. При наличие на професионален домоуправител, това се свежда до минимум и дискусиите на събрания се превръщат в приятни и градивни. Това е така, тъй като управителя е външно лице, необременен с житейските проблеми на съседите и също така е обучен как да действа при подобни ситуации.

Регулярното събиране на месечни такси е още едно сериозно облекчение, което позволява навременно плащане на сметките за ток, асансьор и т.н. От своя страна, домоуправителя поема отговорност към нередовните платци и по законов ред установява начин, по който да се съберат натрупаните суми.

Друга важна част е постоянната обратната връзка. Без значение дали това ще бъде по телефон или имейл, вашия домоуправител е на линия, за да бъде максимално полезен. Следва да разгледаме и точката свързана с аварийните ситуации, колкото и неприятни понякога да бъдат те. Спокойствието може да бъде осигурено само чрез едно телефонно обаждане. Независимо дали става въпрос за заседнал асансьор, спукана водопроводна тръба или нещо друго, тази грижа е изцяло поета от професионалния домоуправител.

Стигнахме и до онази част, в която е време да обърнем внимание и на посочените минуси, с които е възможно да се сблъскате. По житейски закон, всяко начало е трудно, същото важи и за частните домоуправители. Не е изключено да е необходим известен период от време, за да може домоуправителят да прецени с кого и как ще процедира, през следващите месеци. Това обаче се случва основно при жилищни сгради, в които има неотложни ремонти, но и липса на събрани пари, недоверие от страна на собствениците поради предишно непрофесионално отношение и много други. Въпреки това, всеки проблем бива разрешен успешно чрез правилен подход и съдействие от живущите в сградата. Цената е фактор, оказващ силно влияние, в много от случаите дори е определяща за използването на услуга професионален домоуправител. Истина е, че това е още един разход, но съвсем самостоятелно можете да направите сметка, колкото повече ще спестите. Нищо от изброеното по-горе няма да бъде ваша отговорност, освен това ще инвестирате в един много по-спокоен живот.

В заключение можем да добавим, че комплексната услуга предлагана от професионалния домоуправител, неслучайно е придобила такава популярност. В много други държави, тази дейност е изключително уважавана и ценена. При разумен избор, сами ще се убедите в това!

Подай сигнал

Проверка за текущи задължения:

Желая служител на Булмениджър да се свърже с мен относно оферта за основен пакет на професионален домоуправител + касиер + техническа поддръжка на стойност 3,00 лв.

Ако желаете обаждането да бъде в удобен за вас ден и час, можете да ги изберете: