ИНТЕРВЮ С Г-ЖА КОСТАДИНКА НИКОЛОВА

– Здравейте, г-жо Николова! Как сте?
– Предвид обстоятелствата, мога да кажа – много добре.

– Няма как да не започнем това интервю с въпроса за концерта на 5-ти декември 2020 година. Вълнувате ли се?
– Да, вълнувам се много, защото предстои да бъда на сцената с едни от най-любимите мои колеги и приятели. Редом с нас ще се изявяват и млади таланти от НУИ „Добри Христов“.

– Говорейки за концерта, няма как да не Ви попитаме за завръщането Ви пред варненска публика! Какво е усещането? Трябва да се отбележи, че Варна е Вашият роден град и като такъв… липсваше ли Ви публиката тук, край морето?
– Аз съм пяла на сцени почти навсякъде из Европа, а и на места извън континента цели 32 години. 25 години съм се изявявала на сцената на операта в град Варна и мисля, че завръщането ми на сцената, точно тук, в тези трудни времена не е случайно. Нашата любов с варненската публика е взаимна! Много ми се иска с моите брилянтни колеги да вдъхнем на любимата публика надежда, да я заредим с красота и оптимизъм!

– Какво се случва с Вас? С какво се занимавате в момента?
– Вече в продължение на 10 години преподавам в НУИ „Добри Христов“- Варна класическо пеене. Работата с младите певци е завладяваща, динамична и много, много вълнуваща.

– Забелязах, че споменахте трудните времена. Наистина са специфични… Какви са последствията за културата?
– За съжаление нашето общество е длъжник на културата, много преди да се появи COVID- 19! Културата вече няколко десетилетия стои натикана в ъгъла и чака по-добри времена… Адмирации към всички, които творят изкуство! За вярата и оптимизма им. Аз мисля, че точно те ще извоюват по-добри времена за култура!

– Как се роди идеята за този концерт?
– Идеята за концерта узряваше в мен много дълго време, докато съвсем се избистри. Тогава реших да я споделя с моите колеги, които веднага я прегърнаха! Мисля, че когато приятелските взаимоотношения се прехвърлят на сцената, а артистите са можещи и опитни, резултатите ще бъдат повече от чудесни! Тук е момента да благодаря на фирма BULMANAGER, без която този проект нямаше да може да бъде осъществен!

– Предвиждате ли още подобни проекти в бъдеще, с които да радвате публиката?
– Абсолютно! Този проект, който ще представим на варненската публика на 5-ти декември се надявам да бъде първият от поредица успешни концерти, с които ще радваме публиката! А, може би не само във Варна!

– Предайте, моля Ви, чрез нас Вашето послание към публиката!
– Първо, желая на всички да бъдат здрави! Да съхранят надеждата и оптимизма у себе си! Защото съм убедена, че човечеството ще премине с достойнство и през това изпитание! И ще се видим на 5-ти декември!

Проверка за текущи задължения: